Європа занепокоєна ситуацією в Україні напередодні виборів – ЄНП

 

size="4">Європа занепокоєна ситуацією в Україні напередодні місцевих виборів.

size="4">Про це заявив президент Європейської Народної Партії Вільфред Мартенс у відеозверненні до делегатів з'їзду ВО „Батьківщина”.

size="4">ЄНП засмучена та стурбована останніми подіями в Україні. Здається, демократія руйнується з кожним днем. Але наша політична сила не мовчала і не мовчатиме щодо цієї прикрої ситуації. Навесні я зробив чітку заяву, висловивши своє занепокоєння щодо подій в українській політиці після останніх президентських виборів. І мушу визнати, що ці негативні тенденції набули системного характеру та почали загрожувати верховенству права, фундаментальним правам людини і громадянським свободам”, — зазначив він.

size="4">Як приклад Вільфред Мартенс навів відмову реєструвати партійні осередки „Батьківщини”.

size="4">Це ганебно та суперечить всім нормам європейської демократичної поведінки. Я хотів би скористатись цією нагодою, щоб висловити своє захоплення тим, що ви знайшли сили реформувати вашу партію у час, коли демократичні свободи опинились під загрозою у вашій країні. У вересні ПАРЄ оприлюднила дуже жорстку заяву, в якій ми засудили не демократичний розвиток у вашій країні. Генеральний Секретар ЄНП також нещодавно виступив із заявою, в якій знову висловив наше занепокоєння щодо політичної ситуації у світлі наступних виборів”, — сказав він.

size="4">У зв’язку з цим Вільфред Мартенс закликав українську владу провести вільні та чесні вибори.

size="4">Я засуджую кампанію з переслідування лідерів опозиції, і я засуджую згортання свободи преси. В сучасному демократичному суспільстві немає місця залякуванню журналістів та цензурі”, — підсумував він.

 

Читайте также по теме