Євросоюз чекає від України розвитку за демократичною моделлю – Ланге

Нині настала третя фаза відносин між Україною та ЄС і останній чекає від України повернення до демократичного розвитку.

Таку думку висловив керівник представництва фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

Він пояснив, що результатом першої фази у відносинах України та ЄС після приходу нового Президента Віктора Януковича можна назвати гарні очікування, які з’явилися у Євросоюзу. “Тоді був, мені здається, великий кредит довіри”, — наголосив Н. Ланге.

Другою ж фазою у відносинах керівник представництва Фонду Аденауера в Україні назвав розчарування. Адже саме тоді у Євросоюзі “зрозуміли, що риторика та практика української влади не співпадають”. Саме тоді, за словами Н. Ланге, у ЄС з’явилися сумніви з приводу демократії в країні.

Нині ж, за словами експерта, між Україною та ЄС настала третя фаза відносин — одна з найнебезпечніших. “Нині є деякі проблеми і Єврокомісар (Штефан Фюле – ред.) про це навіть вже відверто говорив. І з точки зору ЄС ясно сказано, що недемократичний розвиток України становитиме загрозу для відносин з ЄС”, — заявив Н. Ланге.

Він також зауважив, що 2011 рік може змінити розвиток відносин України з ЄС. Але все ж вкотре Н. Ланге підкреслив, що ЄС “очікував кращого від України”.

Читайте также по теме