ГолосUA
18:52 09/07/2010

Євросоюз хоче бачити Україну стратегічним партнером — Г. Ван Ромпей

Європейський союз розглядає Україну як стратегічного партнера.

Про це заявив президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей сьогодні під час зустрічі зі спікером Володимиром Литвином.

За його словами, зараз "основними завданнями" у відносинах Україна-ЄС є переговори щодо підписання угод про асоціацію та зону вільної торгівлі, ведення діалогу про запровадження безвізового режиму та модернізація енергетичної сфери і розвиток співпраці у цій галузі.

Ван Ромпей зазначив, що відносини між Україною та ЄС "мають не лише економічний чи комерційний характер".

ЄС і Україну, заявив він, "об’єднує політична демократія", вони "поділяють спільні цінності — верховенство права, розвиток демократичних інституцій, свобода слова та преси".

Президент Європейської Ради наголосив, що зараз Україні необхідно забезпечити політичну стабільність й водночас реформувати економіку і суспільство, і, за його словами, надзвичайно важливу роль у цьому відіграє парламент.

В свою чергу В. Литвин заявив, що візит європейського чиновника є "не тільки виявом уваги, але й підтримкою, оскільки сьогодні в Україні доволі непростий етап життя".

При цьому спікер наголосив, що зараз є надзвичайно важливим "зберегти демократичні надбання і водночас просунути економічні реформи, тобто привнести демократію в економіку".

Він також висловив переконання, що Україна "має вести активний діалог з європейською спільнотою, звіряти свої рішення з правилами, за якими живе європейське співтовариство".

За матеріалами: Українська правда

 

Читайте также по теме