ГолосUA
18:30 29/04/2009

Ю.Павленко вважає себе правим і також звернувся до МВС і Генпрокуратури

Комісію Міністерства сім’ї, молоді та спорту не пускали на територію готелю «Спорт», а керівництво готелю систематично не виконувало рішення та накази міністерства. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міністр у справах, сім’ї молоді та спорту Юрій Павленко, повідомили в прес-службі Міністерства.

Зокрема, він звернувся до Міністерства внутрішніх справ, Генпрокуратури та Контрольного ревізійного управління України з проханням залучити ці установи до перевірки готелю.

«За оперативною інформацією, дії або бездіяльність посадових осіб готелю фактично були спрямовані не на захист готелю, а на його втрату для держави… За оперативною інформацією, окремі особи з-поміж працівників готелю або залучених до роботи в готелі безпосередньо були причетні до комерційних організацій, неукраїнських, щодо відчуження державного майна… Трапилась ситуація, коли згідно з незрозумілими документами… готель «Спорт»… був наданий в гарантію певної комерційної оборудки між двома компаніями, які зареєстровані в офшорних територіях. При чому посередником виступала Молдова, тому справа про відчуження розглядалася в молдовському суді… Нам вдалося зупинити процеси, пов’язані з відчуженням", — сказав Ю. Павленко.

Він також додав, що поширена інформація комерційним директором "Готелю "Спорт" Юрієм Супрунюком щодо вчорашнього інциденту про його побиття міністром не відповідає дійсності і Ю.Павленко звернувся до Генпрокуратури щодо розповсюдження Ю.Супрунюком неправдивої інформації. «Я буду захищати доступними, законними способами честь і ділову репутацію як свою, так і міністерства… Я не зробив жодного вчинку, який змусив би мене подати у відставку… Жодних незаконних дій я не здійснював», -додав Ю.Павленко.

За його словами, під час попереднього розгляду наявних у міністерстві документів, зокрема, й фінансового плану готелю «Спорт» у 2009 р., була виявлені «низка застережень і побоювань» щодо неефективного використання коштів та зловживання службовим становищем.

Ю.Павленко наголосив, що готель «Спорт» є державним підприємством і перебуває у компетенції Міністерства у справах сім"ї, молоді та спорту.

Нагадаємо, міністр молоді та спорту Юрій Павленко вдарив паперами комерційного директора готелю Спорт Юрія Супрунюка. За словами очевидців, міністр прибув до готелю о 10:30 у вівторок з групою осіб з метою проведення перевірки документації готелю. Його цікавило заповнення місць у готелі на травень місяць. Як свідчить відео, яке зняла камера внутрішнього спостереження, ознайомившись з документами, міністр жбурнув їх у обличчя комерційного директора готелю, після чого залишив місце події.

В коментарі Українській правді Ю.Супрунюк заявив, що після цього йому викликали швидку допомогу і він був доставлений до клініки «Борис», де йому діагностували струс мозку.

Постраждалий також повідомив, що подав заяву до Печерського РУВС.

Він не зміг пояснити мотиви вчинку міністра, але не виключив, що вони пов’язані зі спробами перепідпорядкувати готель «Спорт».

 

Читайте также по теме