ГолосUA
09:11 25/01/2009

ЮНІСЕФ підрахував збиток у секторі Газа — $1,9 млрд.

Збиток, котрий понесла інфраструктура і економічне життя сектору Газа в результаті бойових дій з боку Ізраїлю, складає близько 1,9 млрд доларів. />  

Як повідомив РБК-Україна, такі дані обнародувані близькосхідним відділенням Дитячого фонду Організації об’єднаних націй (ЮНІСЕФ).
 

За час операції ізраїльських військ в палестинському анклаві були повністю зруйновані 4 тис. будинків і квартир, ще 17 тис. будинків і квартир були пошкоджені. У ході бойових дій були зруйновані або пошкоджені 23 мечеті, 25 шкіл, лікарень і університетів, 31 поліцейська ділянка, 16 міністерських будівель і 1,5 тис. комерційних будівель і приміщень — магазинів, ремісничих майстерень і заводів. 90 тис. палестинців, зокрема 50 тис. дітей, було вимушено покинути свої будинки.
 

Нагадаємо, військова операція Ізраїлю проти радикального руху «Хамас» в секторі Газа почалася 27 грудня 2008 р. і продовжувалася більше трьох тижнів. За цей час загинули близько 1,3 тис. палестинців, ще близько 4 тис. чоловік отримали поранення, причому більшість з постраждалих — мирні жителі. Ізраїль втратив 13 чоловік, з них 10 — військовослужбовці.

 

Читайте также по теме