ГолосUA
09:11 09/10/2008

Юрій Єхануров зустрінеться з міністрами оборони країн-контрибуторів операції НАТО в Афганістані

Сьогодні для участі у засіданні Північноатлантичної Ради з країнами-контрибуторами операції НАТО в Афганістані з македонського міста Охрід до столиці Угорщини міста Будапешт відбуває українська військова делегація на чолі з Міністром оборони України Юрієм Єхануровим.

Про це повідомили кореспонденту Голос.UA в прес-службі Міністерства оборони.

Засідання Північноатлантичної Ради проходитиме під головуванням Генерального секретаря НАТО Яапа де Хоопа Схеффера. 

Передбачається, що в ході засідання керівники оборонних відомств 26 країн-членів та 14 країн-партнерів НАТО, які є країнами-контрибуторами операції НАТО в Афганістані, обговорять низку важливих питань діяльності Міжнародних сил для сприяння безпеки в Афганістані. Зокрема, щодо підтримки у створенні афганської національної армії та демократичних реформ у цій країні, посилення заходів боротьби з виробництва наркотичної сировини, неконтрольованого переміщення озброєння та наркотиків.

/> Довідка. Український миротворчий персонал входить до складу Міжнародних сил зі сприяння безпеки в Ісламській Республіці Афганістан (ISAF) з травня 2007 року.

На сьогодні український миротворчий персонал складається з 3-х офіцерів. Один проходить службу у штабі Міжнародних сил зі сприяння безпеки в Ісламській Республіці Афганістан (м. Кабул), ще двоє — військові лікарі — у місті Чакчаран у складі литовської Групи з відновлення провінції Гор.

Читайте также по теме