ГолосUA
15:51 26/02/2009

Юристи: арешт заступника мера Токмаку відповідає юридичному законодавству

Арешт заступника голови міської адміністрації міста Токмак Запоріжської області, якого за поганий стан доріг засудили до 7 діб адміністративного арешту, відповідає 140 статті Адміністративного кодексу України.

Про це повідомив юрист, партнер компанії «Ілляшев та Партнери» Максим Копєйчіков.

Зокрема, цією статтею передбачається покарання посадових осіб за “порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні шляхів, залізничних переїздів, інших шляхових споруд, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху при виникненні умов, які загрожують безпеці руху, або неприйняття своєчасних заходів до відновлення безпечних умов для руху”.

Натомість адвокат Тетяна Монтян зазначила, що хоч вирок суду і не суперечить законодавству, але був винесений через особисту образу судді.

“Я раджу судді задовольняти свою кохану більш традиційними способами, а не нагинанням підлеглих суддів на винесення подібних рішень, з яких потім потішається вся Україна. Якщо б на місці коханки була інша людина, ніяких наслідків і близько не було б”, — прокоментувала Т.Монтян.

Як повідомляв Голос.UA, в м. Токмаку Запорізької області вперше в історії України за поганий стан доріг на сім діб арешту засудили заступника мера Віктора Портнова. Приводом для адміністративного покарання стало ДТП, в якому постраждала громадянська дружина судді місцевого суду. 

Читайте также по теме