ГолосUA
13:17 15/06/2009

Ющенка не влаштовує, що міністерство охорони здоров’я не витратило жодної копійки на туберкульоз та СНІД

Посилаючись на дані звіту Рахункової палати Президент України Віктор Ющенко повідомив, що за січень-травень поточного року Міністерство охорони здоров’я не витратило «жодної копійки» на централізовані заходи з лікування цукрового діабету, трансплантації органів, подолання епідемії туберкульозу та ВІЛ/СНІД, а також інших програм.

Про це він повідомив під час зустрічі з Міністром охорони здоров’я Василем Князевичем, сказано на офіційному сайті глави держави.

За словами Ющенка, станом на 1 червня заходи з боротьби із туберкульозом ВІЛ/СНІДом та раком, профінансовано лише на 24% від річного плану. Фінансування санаторно-курортного оздоровлення інвалідів відбулося на 13%, ще на 47% — оплачено програми та централізовані заходи з імунопрофілактики. «На мій погляд, це жахлива статистика», — констатував Ющенко.

Президент також висловив готовність звернутися до Прем’єр-міністра щодо неприпустимості такої ситуації. «Нам треба радикально і швидко змінювати ситуацію з фінансуванням медицини», — наголосив В.Ющенко.

 

Читайте также по теме