ГолосUA
11:54 08/10/2009

Ющенко доручив НБУ оприлюднити список недобросовісних позичальників банків

Президент України Віктор Ющенко доручив Національному банку оприлюднити перелік недобросовісних позичальників банків з тимчасовими адміністраціями.

Про це сказано в указі Президента №813/209 "Про заходи щодо забезпечення поновлення стабільності в банківській системі".

"Рекомендувати НБУ: визначити за участю тимчасових адміністраторів банків перелік найбільш недобросовісних позичальників банків, забезпечити в п’ятиденний строк завершення тимчасовими адміністраторами переговорів з такими позичальниками щодо строків і способів погашення заборгованості перед банками", — сказано в указі.

Президент також доручив у дводенний строк за результатами переговорів з недобросовісними позичальниками створити реєстр таких позичальників з метою скорочення ризиків банків під час обслуговування кредитної заборгованості таких позичальників.

Крім того, Ющенко доручив не допускати недобросовісних позичальників до закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, залучаючи до цьому державні органи.

Нацбанк, відповідно до указу, зобов’язаний щотижня інформувати громадськість про поновлення стабільності в банках з тимчасовою адміністрацією.

Президент також доручив провести аналіз фінансового стану банків з тимчасовими адміністраторами й за результатами аналізу відпрацювати питання про повернення банкам права проводити кредитні операції.

 

Читайте также по теме