ГолосUA
16:25 04/09/2009

Ющенко готовий підтримати всі законодавчі ініціативи голів сільрад

Президент України Віктор Ющенко готовий внести на розгляд парламенту законопроекти, необхідні сільській владі.

Про це він сказав на зустрічі з головами сільських і селищних рад, переедав кореспондент ГолосUA.

«Я готовий внести (ваші законодавчі ініціативи) у позачерговому порядку», — сказав Ющенко.

Президент наголосив, що тільки самі голови сільських та селищних рад можуть точно знати, чого потребують їх регіони і населені пункти, а значить ніхто краще за них не сформулює відповідні законодавчі ініціативи.

Зокрема, глава держави запевнив, що готовий підтримати голів у проведенні адміністративно-територіальної реформи, яка на його думку є вкрай необхідною.

«Я вважаю, що це була одна з великих помилок 2005 року, що ми програли адміністративно-територіальну реформу», — сказав він.

Разом з тим В. Ющенко закликав голів сільських та селищних рад залишатися поза політикою і не піддаватися на популістські обіцянки окремих політичних сил та їхніх лідерів.

Зокрема, він вважає спробою політичного підкупу проведення масових зборів голів сільських та селищних рад, на які витрачаються багато бюджетних коштів. /> «Вашим салом по ваших губах будуть водити», — підкреслив Президент.

Глава держави наголосив, що голови сільських та селищних рад можуть мати особисті політичні погляди, але їхні об’єднання повинні залишатися поза політикою.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України має намір організувати проведення установчого з’їзду всеукраїнської асоціації голів сільських і селищних рад 5 вересня.

 

Читайте также по теме