ГолосUA
15:50 16/10/2008

Ющенко говорив про вибори з Послом Європейської комісії

Позачергові вибори до парламенту є конституційним способом забезпечення ефективної роботи вищого законодавчого органу України — а відтак і стабільності в державі.

Про це заявив Президент України Віктор Ющенко на зустрічі з новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Європейської комісії в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою, який сьогодні вручив главі держави вірчі грамоти. />  

Як повідомили Голос.UA  в прес-службі Президента України, Віктор Ющенко наголосив, що бачить своїм першочерговим завданням забезпечення внутрішньополітичної стабільності, а працюючий парламент він вважає одним із способів формування національного прогресу, забезпечення економічної, соціальної, політичної динаміки. 

Глава держави  ще раз відзначив, що його рішення про розпуск Верховної  Ради відповідає нормам Конституції і фактично стало відповіддю на неспроможність політичних сил парламенту в передбачений Основним законом термін та запропонований Президентом додатковий час сформувати нову коаліцію або підтвердити формат старої.

Під час зустрічі Президент особливо наголосив на стратегічному характері відносин України та Євросоюзу.

«Нам легко говорити про наші євроінтеграційні прагнення, тому що це є один з ключових пріоритетів національної політики», — сказав він, відзначивши «колосальний прогрес» у розбудові взаємин України та ЄС протягом останніх 2-3 років. «Сьогодні ми маємо щільний план розвитку наших двосторонніх відносин», — констатував Віктор Ющенко.

Він зокрема високо оцінив політичні домовленості щодо майбутньої угоди про асоціацію між Україною та ЄС, ряд важливих інтеграційних проектів, серед яких — робота над укладенням угоди про спільний повітряний простір, початок переговорів про об’єднання енергетичних систем, хід перемовин щодо створення зони вільної торгівлі.

«Знаковим інтеграційним проектом», на думку Президента, є також забезпечення аверсного режиму використання нафтопроводу «Одеса-Броди» з доставки каспійської нафти України Євросоюзу.

 

Читайте также по теме