ГолосUA
17:44 26/08/2009

Ющенко хоче зробити Україну президентсько-сенатською республікою

Прийняття змін Президента Віктора Ющенка до Конституції України, зробить її президентсько-сенатською республікою.

Таку думку в ефірі програми «РозворотUA» — спільного проекту ГолосUA та радіо «Ера-FM» — висловив народний депутат Верховної Ради ІІІ – ІV скликань, в колишньому — голова комітету з питань національної безпеки та оборони Георгій Крючков, передав кореспондент ГолосUA.

«Тут серйозна дискусія. Весь зміст документу свідчить про те, що у Президента головна ідея – посилити роль посади глави держави. Президент наділятиметься правом розпускати Верховну Раду без будь-яких підстав», — пояснив нардеп.

За словами посадовця, очевидним є те, що «Президент прагне зосередити владу у своїх руках, оскільки у нього з’явиться набагато більше повноважень щодо судової влади. Передбачено скорочення державних адміністрацій в районах та містах, але такі адміністрації залишаться у обласних центрах і матимуть у районах свої представництва, що по суті не міняє ситуацію», — сказав він.

«Україна перетворюється на президентсько-сенатську республіку. Палата депутатів обиратиметься на 4 роки, Сенат – на 6 років. Сенат зможе накладати вето на рішення палати депутатів. Фактично Президент разом із сенатом буде керувати державою», — сказав Георгій Крючков.

 

Читайте также по теме