ГолосUA
17:36 13/11/2008

Ющенко і Алієв обговорили енергетичні питання

У Баку відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка з Президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим.

Про це Голос.UA повідомили у прес-службі глави держави.

Президенти на зустрічі обговорили розвиток українсько-азербайджанського співробітництва. Віктор Ющенко відзначив при цьому динамічне зростання двосторонньої торгівлі між Україною та Азербайджаном. За його словами, за друге півріччя 2008 року загальний зовнішній торговий оборот з Азербайджаном перевищив 705 млн. дол. США, що на 59 % більше порівняно з минулим роком.

Окрім того, велику увагу президенти приділили співпраці у сфері енергетичної безпеки. Зокрема, щодо реалізації проекту Євро-Азійського нафтотранспортного коридору на базі нафтопроводу Одеса-Броди. Також був узгоджений порядок денний 4-го Енергетичного саміту. У зустрічі взяв участь голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Олег Дубина.

Віктор Ющенко та Ільхам Алієв підтвердили проведення робочого візиту в Азербайджан Президента України у лютому-березні 2009 року, в рамках якого відбудеться перше засідання Ради Президентів. Під час цього засідання Президенти планують розглянути питання співробітництва у нафтогазовій та військово-технічній сферах.

 

Читайте также по теме