ГолосUA
07:39 01/12/2008

Ющенко і Тимошенко привітали працівників прокуратури з професійним святом

Президент України Віктор Ющенко і прем’єр-міністр Юлія Тимошенко привітали працівників прокуратури з їхнім професійним святом.

У тексті привітання, розміщеному на офіційному веб-порталі уряду, прем’єр-міністр стверджує, що в Україні створені передумови для реформування системи кримінальної юстиції та подальшої її демократизації, гуманізації, посилення захисту прав людини відповідно до міжнародних правових актів і зобов’язань України перед світовою спільнотою.  

Прокуратура, за словами Юлії Тимошенко, посідає провідне місце у системі державних органів, оскільки здійснює функції із захисту інтересів людини і громадянина від протиправних посягань, координує діяльність правоохоронних органів та виступає гарантом законності їх функціонування.

Прем’єр-міністр висловлює сподівання, що порядність, досвід та знання працівників прокуратури і надалі сприятимуть захисту конституційних надбань українського народу.

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що вітчизняна прокуратура відіграє важливу роль у процесі становлення України як демократичної правової держави. Тому від професійності й принциповості щодо неухильного додержання прав та свобод людини і громадянина великою мірою залежить забезпечення законності в країні.

 

Читайте также по теме