ГолосUA
10:41 13/11/2010

Ющенко не проти знову здати аналізи

 

Віктор Ющенко готовий здати зразки своєї крові в рамках нової експертизи Генпрокуратури про його отруєння.

Про це в інтерв'ю виданню "Україна молода" заявила його адвокат Ганна Вронська.

 

"Віктор Ющенко готовий надалі співпрацювати зі слідством, готовий знову здати кров. Але тут є певні юридичні тонкощі: ГПУ наполягає на проведенні повторної експертизи. Це значить, що досліджуватимуться питання, поставлені перед слідством та експертами п'ять років тому, але експертизу вже будуть проводити нові експерти. І не зрозуміло, як старі питання узгоджуватимуть із новими зразками крові. Адже минув час, рівень діоксину в крові змінився", — заявила вона.

"Тому позиція Віктора Ющенка полягає в тому, що має бути проведена саме нова експертиза і нові питання мають бути поставлені до експертів з урахуванням часу. А не повторна експертиза з питаннями минулих років, відповідь на які вже давно дали вагомі авторитетні іноземні вчені й деякі з них навіть зробили наукові відкриття",- зазначила Г.Вронська.

Адвокат повідомила, що на думку В.Ющенка, варто врахувати той факт, що вітчизняна лабораторія має міжнародну акредитацію лише близько року. Тому дослідження зразків крові варто паралельно, для об'єктивності, провести ще й у лабораторіях Бельгії, Німеччини та Великобританії.

"Це дасть змогу порівняти аналізи чотирьох лабораторій у динаміці. Наприклад, яким є рівень діоксину в крові сьогодні, а не вчора. Крім того, автоматично знімуться питання і стосовно пробірок, і щодо різниці у рівні зафіксованого діоксину, виявленого іноземними експертами в межах похибки та різних методик тощо", — заявила Г.Вронська.

Вона також попередила, що терміни експертизи, які були запропоновані у листах Генпрокуратури, не забезпечать можливості проведення об'єктивних аналізів.

Читайте также по теме