ГолосUA
08:11 23/01/2010

Ющенко не розпускатиме парламент до обрання нового Президента

Президент України Віктор Ющенко не відновлюватиме призупинений указ про розпуск Верховної Ради.

Про це  він заявив в ефірі політичного шоу «Велика політика» на телеканалі «Інтер».

«Ні, я указ про розпуск парламенту я не відновлю. Я вважаю, що зараз пріоритет України повинен бути дещо іншим. Ми знаходимося в надчутливому моменті, коли обирається глава держави. Це політично дуже вразливий момент. Він може призвести до дуже серйозних потрясінь, якщо ще замінювати паралельно інші точки нестабільності. Тому я категорично і однозначно заявляю, що не маю наміру відновити перегляд рішення про розпуск парламенту. Він призупинений і в такому ж стані залишиться», — наголосив він.

При цьому глава держави відзначив, що за «змістовною логікою український парламент не є легітимним». «Якщо сформувати додаткові запити до Конституційного суду відносно правової оцінки особливостей формування сьогоднішньої більшості в парламенті, я думаю легко на правовій та Конституційній основі дійти висновку, що український парламент де-юре не має політичної більшості, а отже він повинен бути розпущений», — зазначив В. Ющенко.

Він також висловив переконання, що переформатуванням Верховної Ради займеться вже новий глава держави. «Я переконаний, що будь-хто, хто буде обраний Президентом країни почне з розпуску парламенту. Але я цього робити не буду, тому що для мене зараз головне провести успішно, чесно та демократично другий тур виборів. Нас чекають великі іспити. Сьогодні пріоритет номер один не розпуск парламенту, а довести до логічного завершення президентську кампанію в Україні», — наголосив глава держави. /> Нагадаємо, що 2009 року Президент підписав указ про розпуск парламенту, який пізніше був призупинений.

А. Береза

 

Читайте также по теме