ГолосUA
18:42 22/03/2010

Ющенко не віддав державну дачу

Питання про виселення третього Президента України Віктора Ющенка з державної президентської дачі досі не вирішено.

Про це заявив новий керівник Державного управління справами (ДУС) Андрій Кравець у відповіді на запит депутата від БЮТ Андрія Портнова.

У своєму запиті А. Портнов просив ДУС повідомити, чи була закріплена за В. Ющенком державна дача №29, на якій він проживав за часів президентства. Також А. Портнов просив здійснити інвентаризацію державного майна, яке знаходилося у користуванні В. Ющенка на державній дачі №29 на момент набуття ним повноважень президента та після їх припинення.

У відповідь керівник ДУС повідомив А. Портнову, що "Державне управління справами не розглядало питання" про передачу В. Ющенку в довічне користування дачі №29. "Позачергова інвентаризація майна на вказаній дачі може бути проведена після вирішення питання щодо її звільнення, про що вас буде повідомлено додатково", — також ідеться у відповіді.

Як відомо, під час прощальної прес-конференції на посаді Президента В. Ющенка запитали, чи забере він з собою державну резиденцію, в якій проживає. В. Ющенко у відповідь заявив, що "за статусом державним посадовцям певного рівня відповідно до закону належить таке право". "Як розпорядиться майбутній президент по відношенню до мене – це запитання до нього. Скажуть "на вокзалі" – буду на вокзалі, скажуть "по закону, є таке рішення" – я його прийму. Подивимось…", – сказав він.

Водночас в Україні немає закону, який би регламентував право президента довічно залишати собі державну дачу.

За матеріалами: Українська правда

 

Читайте также по теме