ГолосUA
10:51 04/02/2010

Ющенко підписав закон, який забороняє банкам односторонньо підвищувати відсотки в кредитних угодах

Президент України Віктор Ющенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони фінансовим установам в односторонньому порядку збільшувати розмір відсотків та інших платежів, передбачених кредитним договором".

Так, глава держави схвалив прийнятий Верховною Радою 21 січня закон про внесення змін "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", яким фінустановам забороняється в односторонньому порядку збільшувати розмір відсотків за кредитним договором.

Даний законопроект передбачає внесення змін до статті 6 закону "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Зокрема, ця стаття доповнюється нормою і про те, що небанківським фінустановам також забороняється в односторонньому порядку збільшувати розмір процентної ставки за кредитним договором, за винятком випадків, встановлених законом.

При цьому документ також передбачає, що заборона на підвищення ставок по кредитах поширюється і на кредитні договори, укладені до прийняття цього законодавчого акта.

На думку автора законопроекту депутата від фракції Блоку Наша Україна — Народна Самооборона Кирила Куликова, даний документ захищає інтереси громадян у відносинах з фінустановами і запобігає зловживанням кредиторів у сфері перегляду відсоткових ставок по кредитах.

Нагадаємо, що відповідний законопроект Верховна Рада України прийняла 21 січня 2010 року. За прийняття в цілому відповідного законопроекту № 3524-1 проголосували 370 депутатів при мінімально необхідних 226.

 

Читайте также по теме