ГолосUA
13:24 27/12/2008

Ющенко поскаржився Кравчуку на Тимошенко

Президент України Віктор Ющенко поскаржився першому президенту Леоніду Кравчуку на Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко у прямому ефірі “Свободи на Інтері” у п’ятницю, відповідаючи на заклик останнього припинити чвари.

„Леонід Макарович, мене в п’ятницю звинуватили в тому, що я 4,5 мільярди доларів як Президент, через махінації НБУ, отримав. Так я хочу сказати, ті люди, які крали газ, по яких заведені кримінальні справи більше ніж на 8 млрд. боргів перед бюджетом. Й Микола Янович (Азаров – ред.), я думаю, тут найбільший фахівець по цих оборудках. Я самодостатня людина. Я знаю, що я до цих речей не просто не мав жодного відношення, таких речей в природі не було. Але над цим крапки треба ставити також”, – наголосив Президент.

Леонід Кравчук в свою чергу закликав його припинити суперечки на людях.

„Я закликаю вас, ви — Президент, у вас конституційно найвища посада, найвищі повноваження. Скажіть – вистачить! Народ важливіший. Все оточення нехай іде до чортової матері. Їх завтра забудуть. Президента будуть пам’ятати в історії, й відповідальність лежить на Президентові”, — наголосив він, додавши, що такі відносини між першими особами держави «це не демократія, а стриптиз».

“Вас можуть звинувачувати у будь-чому, але за вас повинна відповідати Генпрокуратура. В іншому випадку, це вже нижче плінтуса. Нехай прокуратура вас захищає”, — зазначив екс-президент.

При цьому Леонід Кравчук зазначив, що йому довелося попрацювати з трьома прем’єрами, трьома головами НБУ та двома головами ВР:

“У нас в кабінетах тремтіли вікна, але ми ніколи не виносили це на люди”, — наголосив він.  

Читайте также по теме