ГолосUA
06:13 19/06/2009

Ющенко поїде на Євросаміт до Сербії

У сербському місті Нові Сад відкривається триденний саміт 14 центральноєвропейських країн.

В саміті візьмуть участь президенти України, Австрії, Болгарії, Італії, Македонії, Молдови, Польщі, Словаччини, Словенії, Хорватії, Чеської Республіки, Чорногорії та Боснії і Герцеговини.

Серед учасників зустрічі – країни Євросоюзу й ті, які бажають стати його членами. У пленарному засіданні та під час двосторонніх зустрічей вони обговорюватимуть економічні та енергетичні проблеми, питання розширення Європейського Союзу, а також розвиток регіональної співпраці.

Зустрівшись у кулуарах саміту, лідери Сербії та Хорватії висловили готовність покращити двосторонні відносини, підірвані ще у 1990-х роках під час балканської війни. Вони зазначили, що добросусідські стосунки полегшать обом країнам шлях до Євросоюзу.

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, жодних документів на саміті не ухвалюватимуть. Основна його мета – обмін думками в неформальній атмосфері. Програмою передбачена лише одна сесія та прес-конференція після неї. Решта часу учасники зустрічі використають для відвідин пам’яток культури та для зустрічей із представниками національних меншин.

 

Читайте также по теме