ГолосUA
15:13 22/02/2010

Ющенко прийшов на засідання до козаків

Віктор Ющенко взяв участь у засіданні Ради Українського козацтва при Президентові України.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

У своєму виступі на засіданні глава держави підкреслив, що починаючи з 2005 року, у відродженні козацтва було досягнуто багато. Зокрема, Президент звернув увагу на відновлення козацьких столиць Батурина та Чигирина. Віктор Ющенко висловив сподівання, що вже навесні цього року буде розпочато будівництво офіційної козацької резиденції під Києвом.

«Я дуже б хотів, щоб з весни ми цей проект, усі об’єднавшись, почали будувати, – кожний по цеглинці. Місце для резиденції чудесне, поруч ріка, ліс, десять хвилин від Києва. З такою резиденцією можна формувати політику козацької справи багато років», – сказав В.Ющенко.

Він також висловив упевненість у прийнятті Верховною Радою внесеного ним законопроекту «Про засади відновлення та розвитку українського козацтва, козацькі організації та їх об’єднання». Головне у законопроекті – визнання державою існування козацтва як особливої верстви та визначення засад його розвитку, місця й функцій козацтва як чинника державотворення.

Віктор Ющенко вважає, що при будь-якій конфігурації коаліції в парламенті цей закон буде прийнято. «Я не бачу якихось перешкод, незалежно від того, яка конструкція парламенту буде, з якою більшістю. Я впевнений, що цей законопроект буде прийнятий і цю справу ми зрушимо», – сказав Президент. Віктор Ющенко закликав козацькі організації усіляко сприяти прийняттю цього закону. Окремої уваги на засіданні Ради Президент також надав темі єдності українського козацтва.

 

Читайте также по теме