ГолосUA
14:29 02/01/2009

Ющенко призупинив розпорядження Кабміну стосовно керівництва ФДМУ

Президент Віктор Ющенко призупинив призначення Кабінетом Міністрів виконуючим обов’язки голови Фонду державного майна заступника голови ФДМУ Дмитра Парфененка.

Про це сказано в указі № 1/2009 від 2 січня, повідомили "Українські Новини".

У такий спосіб Ющенко призупинив дію розпорядження Кабміну № 1599-р від 27 грудня.

Президент вважає, що це розпорядження є не конституційним і зазначає, що відповідно до Конституції голова ФДМУ призначається Верховною Радою за поданням прем’єр-міністра (пункт 12 частини 1 статті 85).

Питання тимчасового виконання обов’язків голови ФДМУ до внесення змін до Конституції у 2004 році регулювався законом "Про тимчасове виконання обов’язків посадових осіб, яких призначає на посаду за згоди Верховної Ради Президент або Верховна Рада за поданням Президента".

 Після внесення змін до Конституції питання тимчасового виконання обов’язків голови ФДМУ на законодавчому рівні не врегульовано.

У такий спосіб Кабмін, на думку Ющенка, не має права вирішувати питання тимчасового покладання виконання обов’язків голови ФДМУ, і, видавши зазначене розпорядження, уряд перевищив свої повноваження.

Разом з тим Ющенко направив до Конституційного Суду конституційне подання із проханням перевірити конституційність цього розпорядження Кабміну.  

Читайте также по теме