ГолосUA
15:53 10/01/2009

Ющенко призупинив скорочення армії

Президент Віктор Ющенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО про невідкладні завдання щодо підвищення обороноздатності України. />  

Про це повідомила прес-служба Президента України.
 

Зокрема, у рішенні РНБО йдеться про недостатній рівень боєздатності Збройних Сил України, оснащення новітнім озброєнням і військовою технікою, що пов’язане з їх неналежним фінансуванням, назвала найнижчим серед європейських держав, таким, що не забезпечує розв’язання існуючих проблем української армії.
 

Відтак Рада з нацбезпеки визнала зміцнення обороноздатності та вжиття практичних заходів з реалізації оборонної політики одним з пріоритетів діяльності центральних органів влади. РНБО звернула увагу Кабінету Міністрів на незадовільний стан виконання державних програм розвитку Збройних Сил України, розвитку озброєння і військової техніки, інших програм (планів) з питань оборони. А також рекомендувала Президенту тимчасово припинити скорочення чисельності Збройних Сил України та перехід на комплектування військ військовослужбовцями виключно за контрактом, залишивши комплектування Збройних Сил України як за контрактом, так і за призовом.

 

Читайте также по теме