ГолосUA
12:49 23/01/2010

Ющенко створив два національних природних парки

Президент України Віктор Ющенко створив два національних природних парки і розширив територію вже існуючого. Відповідні укази підписані 22 січня 2010 року.

Про це повідомляє Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

Як стало відомо, Ющенко постановив створити національний природний парк Хотинський на території Хотинського, Кельменецького та Сокирянського районів Чернівецької області.

До території національного природного парку «Хотинський» погоджено в установленому порядку включення 9446,1 гектара земель державної власності, у тому числі 2832,2 гектара земель Державного підприємства «Сокирянське лісове господарство» та 277,7 гектара земель Державного підприємства «Хотинське лісове господарство», які вилучаються в установленому порядку та надаються національному природному парку в постійне користування, і 459,5 гектара земель Державного підприємства «Кельменецьке спеціалізоване лісництво АПК», 214,7 гектара земель Державного підприємства «Хотинське державне спеціалізоване лісництво АПК» та 5662 гектарів Дніпровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів, що включаються до складу національного природного парку без вилучення.

Також на території Верховинського району Івано-Франківської області створений національний природний парк Верховинський. Його територія — 12022,9 гектара.

Також Президент розширив територію національного природного парку Святі Гори в Слов’янському районі Донецької області.

Вона збільшена на 20 гектарів. При цьому з території парку вилучено 3,5 гектара земель для подальшого надання їх у постійне користування Свято-Успенський Святогірський чоловічий монастир для відновлення його культових споруд.

 

Читайте также по теме