ГолосUA
08:06 04/02/2010

Ющенко: від онко-хвороб страждає кожен 50-й українець

В Україні понад 940 тисяч онкологічних хворих, це кожен 50-й українець.

Про це заявив Президент України Віктор Ющенко, повідомила прес-служба глави держави.

Він звернувся до медиків і науковців, владних структур, політиків і громадських організацій із закликом об’єднати зусилля в боротьбі з раком. «У нашій країні – понад 940 тисяч онкологічних хворих, це кожен 50-й українець. За оцінками спеціалістів, до 2020 року кількість вперше захворілих може зрости до 200 тисяч осіб на рік. Ці цифри не можуть не викликати занепокоєння, вони вимагають наших активних і цілеспрямованих дій», — сказав Президент.

В. Ющенко нагадав, що нещодавно було затверджено Загальнодержавну програму боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року. Запроваджено також окрему Державну програму «Дитяча онкологія». Велике значення в посиленні й координації зусиль з подолання недуги мало створення в 2008 році Національного інституту раку.

«Нам необхідно підвищити рівень регулярних диспансерних оглядів населення та діагностування захворювання на ранніх стадіях. Справою держави й усього суспільства є утвердження здорового способу життя, залучення людей до занять фізичною культурою й спортом, пропаганда відмови від тютюнопаління та зловживання алкоголем», — вважає Президент.

«Закликаю всіх українців усіляко підтримувати співвітчизників, які страждають від онкологічних захворювань. Звертаюся до предстоятелів усіх церков з проханням провести молебень за здоров’я Українського народу. Переконаний, що, об’єднавши зусилля, ми спроможні врятувати життя сотень тисяч людей», — сказав В. Ющенко.

Нагадаємо, сьогодні всесвітній День боротьби з раком. Тема цього року — «Раку теж можна запобігти».

 

Читайте также по теме