ГолосUA
13:15 29/09/2009

Ющенко відлякав покупців Одеського припортового заводу, — Бондар

Президент України Віктор Ющенко своїми указами про заборону приватизації Одеського припортового заводу відлякав більшість покупців.

Про це заявив колишній голова Фонду держмайна Олександр Бондар в коментарі кореспонденту ГолосUA.

О. Бондар переконаний, що якби в аукціоні брали участь більше учасників, то й кінцева ціна була б набагато вищою.

«Якби не було указів Президента і судових позовів, було б 13 покупців. Я думаю, ціна дійшла б до 8-10 млрд. грн. А так розлякали усіх», — сказав він.

За словами О. Бондаря, 5 млрд. грн, які запропонувала за Одеський припортовий завод компанія «Нортіма», не влаштувала б нікого. Тим паче, що, як пояснив експерт, комісія Фонду держмайна має право не визнавати результатів конкурсу.

«Цілком природно, що комісія не захотіла затверджувати ці результати. Згідно із законодавством, вона має на це право, вона пояснила, що бачила під час аукціону елементи змови», — зазначив О. Бондар, додавши при цьому, що справжніх торгів на аукціоні він не побачив.

На запитання, якою є ринкова вартість підприємства, О. Бондар відповів: «Це очевидно, що Одеський припортовий завод 5 млрд. грн. не коштує. Я був впевнений, що ціна дійде до 6 млрд. грн. А реальна ціна залежить стільки не від того, скільки він коштує, а скільки покупців бере участь у торгах».

Як повідомляв ГолосUA, 17 вересня Президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив дію положень постанови Кабінету міністрів від 3 грудня 2008 року, якими передбачено проведення приватизації Одеського припортового заводу.

У свою чергу, прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що приватизація заводу відбудеться у встановлені терміни, незважаючи на указ Президента.

22 вересня Окружний адміністративний суд Києва втретє призупинив проведення конкурсу за позовом «Дніпроазоту».

 

Читайте также по теме