ГолосUA
12:00 03/04/2009

Ющенко відвідав полігон 8 окремого полку спецпризначення

Президент України Віктор Ющенко відвідав полігон 8-го окремого полку спеціального призначення Сухопутних військ ЗСУ.

Про це повідомили у прес-службі Президента.

Командувач ракетних військ і артилерії — начальник управління ракетних військ і артилерії Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Андрій Колєнніков ознайомив Верховного головнокомандувача зі структурою та бойовим складом ракетних військ і артилерії Сухопутних військ ЗСУ, бойовими можливостями та станом ракетних комплексів, а також реактивних систем залпового вогню.

Крім того, генеральний конструктор — генеральний директор ДП «Конструкторське бюро «Південне» Станіслав Конюхов поінформував Президента про перспективи розвитку озброєння ракетних комплексів та реактивних систем залпового вогню для потреб ЗСУ. Віктор Ющенко ознайомився із завданнями та бойовими можливостями підрозділів спецпризначення, організацією та проведенням заходів бойової підготовки їх особового складу.

Президент також спостерігав за діями особового складу підрозділів спецпризначення Сухопутних військ ЗСУ та Головного управління розвідки Міноборони.

В.Ющенко також оглянув зразки зброї, спорядження та військового обладнання для підрозділів спецпризначення — як новітнього, так і того, що вже використовується в українській армії.

Крім того, В.Ющенко оглянув безпілотні літаки оперативно-тактичної розвідки ВР-2 «Стриж» та ВР-3 «Рейс», а також безпілотні авіакомплекси «Кажан» та «Кажан-2».

Віктор Ющенко вручив командирам підрозділів, які брали участь у сьогоднішніх навчаннях, та військовим, які найкраще проявили себе, пам’ятні годинники від Президента України.

Окрім того, Президент ознайомився з ходом створення Сил спеціальних операцій ЗС України.

У поїздці до Хмельницької області Президента супроводжують міністр оборони Юрій Єхануров та заступник глави Секретаріату Роман Безсмертний.  

Читайте также по теме