ГолосUA
19:55 25/12/2009

Ющенко вимагає нормалізувати казначейське обслуговування місцевих бюджетів

Президент України Віктор Ющенко вимагає нормалізувати казначейське обслуговування місцевих бюджетів.

Про це говориться в указі глави держави «Про невідкладні заходи щодо нормалізації казначейського обслуговування місцевих бюджетів», повідомили ГолосUA у прес-службі Секретаріату Президента.

Указ підписано у зв’язку з численними зверненнями місцевих органів виконавчої влади розпорядників бюджетних коштів та має забезпечити виконання Державним казначейством вимог законодавства, зокрема, Бюджетного кодексу, щодо розпорядників коштів місцевих бюджетів», — говориться у повідомленні.

За словами Президента, сьогодні склалася катастрофічна ситуація з виконанням органами державного казначейства платіжних доручень на перерахування бюджетних коштів. «Особливо гостро ця проблема стоїть для місцевих бюджетів. Незважаючи, що станом на 24 грудня 2009 р. на рахунках місцевих бюджетів обліковувалось 8,4 млрд. грн., місцеві органи влади не можуть розрахуватися з постачальниками товарів та послуг, необхідних для забезпечення життєдіяльності регіонів. Так, за даними регіонів, на сьогодні органами державного казначейства не виконано платіжних доручень щодо перерахування коштів з державного та місцевих бюджетів на загальну суму більш як 2,5 млрд. грн (160 тис. платіжних документів). Фактично діяльність місцевої влади Держказначейством заблокована», — наголосив глава держави.

 

Читайте также по теме