ГолосUA
07:02 24/10/2008

Ющенко їде до Туреччини

У понеділок Президент України Віктор Ющенко відбуде із офіційним дводенним візитом до Туреччини. Про це Голос.UA повідомили в прес-службі Секретаріату Президента з посиланням на заступника Голови Секретаріату Президента України Андрія Гончарука.

Під час переговорів Президента України з президентом, прем’єр-міністром та спікером парламенту Туреччини передбачається обговорити актуальні питання двостороннього співробітництва, регіональної та міжнародної безпеки, взаємодії в міжурядових організаціях. 

«Актуальність візиту обумовлюється необхідністю продовження на найвищому рівні діалогу з Туреччиною, яка є одним з провідних політичних та торговельно-економічних партнерів України в Європі, зокрема в регіоні Чорного моря. З огляду на поточні безпекові проблеми та виклики, а також розгортання глобальної фінансової кризи особливого значення набуває взаємодія та вироблення спільних підходів двох країн до цих питань», — наголосив Андрій Гончарук. 

Передбачається, що в ході візиту будуть обговорені питання створення Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського транзитного простору з метою забезпечення надійного та безпечного постачання енергоносіїв, зміцнення безпеки та розвитку співпраці в регіоні Чорного моря. Окрім того, буде приділена увага проблематиці євроатлантичної інтеграції України та розвитку відносин України та Туреччини з Європейським Союзом. 

Андрій Гончарук також додав, що буде приділена увага розвитку культурно-гуманітарного співробітництва та сприяння міжлюдським контактам. 

У рамках офіційного візиту також планується відвідання Президентом України міста Стамбул, де за участі Вселенського Патріарха, дипломатів та громадськості відбудеться презентація срібної пам’ятної монети та плакетки «На честь візиту в Україну Вселенського патріарха Варфоломія І».

Програмою візиту крім того передбачено зустріч Президента України Віктора Ющенка з Вселенським патріархом Варфоломієм І, під час якої будуть обговорені актуальні проблеми світового православ’я.

 

Читайте также по теме