ГолосUA
12:19 13/11/2008

Ющенко з дружиною відбули до Азербайджану

Президент України Віктор Ющенко разом з дружиною пані Катериною Ющенко відбув з робочим візитом до Азербайджану. Про це Голос.UA повідомили в прес-службі Глави держави. /> 14 листопада в Баку Глава Української держави візьме участь у роботі 4-го Енергетичного саміту з питань енергобезпеки. Планується, що за підсумками роботи заходу буде підписано Декларацію Бакинського енергетичного саміту.
Також планується, що ключовим питанням Бакинського саміту стане тема Євро-Азійського нафтотранспортного коридору. Очікується, що на Саміті будуть розглянуті основні висновки і пропозиції за результатами ТЕО цього проекту, а  також прийнято рішення щодо подальших кроків з його реалізації.
Окрім цього, планується, що учасники Саміту обговорять концептуальні підходи, принципи і механізми істотного підвищення рівня гарантування прозорості, надійності і безпеки транзиту енергоносіїв на Каспійсько-Чорноморсько-Балтійському просторі в цілому – за рахунок системного об’єднання інтелектуальних, технічних, фінансових та інших ресурсів країн Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського регіону відповідно до вимог Енергетичної Хартії та інших міжнародних документів.
У рамках Саміту також відбудуться двосторонні зустрічі Президента України з Главами держав та урядів, які братимуть участь у роботі заходу. Зокрема планується, що Глава Української держави 13 листопада проведе двосторонню зустріч із Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. 14 листопада Президент України Віктор Ющенко зустрінеться з Президентом Литви Валдасом Адамкусом.
Під час візиту Президента супроводжують Секретар Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова, Міністр закордонних справ Володимир Огризко, Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, заступник Глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук, Голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Олег Дубина.
Енергетичний саміт в Баку 14 листопада буде четвертим самітом у рамках Краківської ініціативи. Перший такий захід відбувся в Кракові у травні 2007 року, другий – у 9;льнюсі у жовтні 2007 р., третій – у Києві в травні 2008 року.

 

Читайте также по теме