ГолосUA
15:20 26/12/2008

Ющенко задоволений роботою Стельмаха

Президент України Віктор Ющенко висловив задоволення ситуацією на фінансовому ринку України.

Про це він заявив на робочій зустрічі із Головою НБУ, посадовцями Нацбанку та представниками Міністерства фінансів та комерційних банків, повідомила прес-служба Глави держави. />  
Президент детально зупинився на обговоренні ситуації на грошово-кредитному ринку та виробленні кроків, які сприятимуть подальшій стабілізації банківської системи.
 
«Очевидні позитивні тенденції на валютному ринку: ми маємо стабілізацію валютного курсу, курс міжбанку повернуто до рівня, близького до офіційного курсу. Ця тенденція повинна бути закріплена», – зазначив Ющенко, відкриваючи нараду. За його словами, поточного тижня валютно-курсова політика і ринок спрацювали добре.
 
Президент водночас додав, що вирішуючи проблему курсу, треба в обов’язковому порядку не забувати про підтримку ліквідності комерційних банків.
 
У свою чергу банкіри наголосили, що вважають за доцільне, щоб у діях НБУ було більше відкритості й прозорості. На їх переконання, Нацбанк повинен максимально наблизитися до банківської системи і працювати разом. Йдеться, у тому числі, про порядок обговорення та узгодження з учасниками ринку регуляторних актів. На думку банкірів, відкритість НБУ важлива і громадянам для розуміння кроків, мотивацій та наслідків подій, що відбуваються.

Глава держави при цьому висловився за доцільність запровадження щотижневих зустрічей НБУ з банкірами.

 

Читайте также по теме