ГолосUA
15:03 28/10/2008

Ющенко запропонував провести Всеправославну нараду у Києві

Президент України Віктор Ющенко запропонував провести наступну Всеправославну нараду 2009 року в Свято-Софіївському соборі у Києві. 

Про це він завив у розмові з Патріархом Варфоломієм I, що проходила у Стамбулі у рамках офіційного візиту Віктора Ющенка до Туреччини — повідомили у прес-службі Глави держави.

Така пропозиція надійшла від Президента з огляду на те, що святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі отримало високу оцінку з боку Константинопольського патріархату. 

За його словами, « для українського народу проведення цієї зустрічі в Києві матиме велике значення, оскільки засвідчить наш нерозривний зв’язок із Світовою православною спільнотою». 

Віктор Ющенко також висловив вдячність Варфоломію І за участь в урочистому святкуванні 1020-річчя Хрещення Київської Русі та наголосив, що «молитви і промови Патріарха справили непересічне враження на віруючий український народ і надали впевненість на дієву допомогу в утворенні Української Помісної православної церкви».

Під час зустрічі Президент України презентував ювілейну срібну монету номіналом 50 грн. та плакетку, викарбовану Національним Банком України з нагоди липневого візиту в Україну Вселенського Патріарха під час cвяткування 1020-річчя Хрещення Київської Русі.

«Монета і плакетка, які ми сьогодні презентуємо, відображають нашу віру й надію, нашу відданість Церкві-Матері», – пояснив Віктор Ющенко. Перший екземпляр ювілейної був вручений Варфоломію I.

Окрім цього Президент повідомив про відзначення 75-х роковин Голодомору в Україні і попросив Патріарха звернутися до Предстоятелів Помісних православних церков щодо проведення цього дня поминальних молебнів за невинними жертвами геноциду.

 

Читайте также по теме