ГолосUA
13:20 18/06/2009

Ющенко заветував парламентські «пивні» акцизи

Президент України Віктор Ющенко заветував закон, яким передбачалось збільшення витрат на утримання апарату Верховної Ради.

Про це він повідомив сьогодні журналістам.

«Я заветував цей закон і сьогодні відправив із супровідним листом до парламенту», — сказав глава держави. При цьому він наголосив, що «це не є предметом політичної спекуляції».

Президент переконаний, що недоцільно в рік економічної кризи збільшувати видатки на утримання будь-якого державного інституту, зокрема, Верховної Ради, це «нелогічно, неетично».

Ющенко вважає, що передбачені для збільшення видатків 100 млн. грн. необхідно направити на цілу низку сфер медицини, зокрема на боротьбу з дитячою онкологією, туберкульозом та іншими захворюваннями.

Як повідомлялося, 3 червня Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" і деякі інші закони України", який передбачає підвищення акцизу на пиво на 93,5%, – з поточного рівня 0,31 грн. за літр до 0,6 грн. за літр. Ці кошти планувалося спрямувати на утримання свого Апарату ВРУ.

 

Читайте также по теме