ГолосUA
08:03 25/03/2010

Ющенко житиме в Конча-Заспі, поки Янукович його не вижене

Третій Президент України Віктор Ющенко житиме в президентській дачі в Кончі-Заспі до відповідного рішення Віктора Януковича з вимогою звільнити резиденцію.

Про це Віктор Ющенко заявив у своєму інтерв’ю.

Відповідаючи на питання, чи залишиться В. Ющенко й надалі там проживати, він відповів: «У чому питання? Є ж закон, згідно з яким для Президента після його перебування на посаді формуються певні рішення про його статус. Не я сам прописую собі ці статусні речі, не я приймаю відповідний указ. Це компетенція діючого Президента. До нього, як автора прийнятого рішення, вам і слід звернутися. Крім того, ви можете звернутися до світового досвіду. Подивіться, де в Чехії проживає Вацлав Гавел. Або в Америці, чи в Росії — у будь-якій країні колишній Президент».

При цьому він зазначив, що В. Янукович «усвідомлює» всю відповідальність перебування на нинішній посаді. Говорячи про те, що інавгурація В. Януковича проводилася в прямому ефірі, а ось передача влади — за зачиненими дверима, колишній Президент зауважив: «Зачинених дверей саме й не було. Двері в кабінет Президента залишалися відкритими добру половину нашої зустрічі, при цьому в приймальні стояло, напевно, чоловік п’ятнадцять. Хто це був, я сказати не можу — я не дуже добре їх знаю».

В. Ющенко зауважив, що, передаючи своєму наступнику кабінет, не давав йому жодних порад. «Ви знаєте, це той випадок, коли мораль ні до чого. Я хотів дати зрозуміти Віктору Федоровичу, щоб він на посаді Президента керувався принципом "Україна понад усе". І думаю, що це крісло багато в чому визначить погляди і поведінку нинішнього глави держави. У нього з’явилися нові обов’язки. Тепер навколо нього все зовсім не таке, яким було під час виборів. Йому потрібна інша риторика», — сказав він.

За матеріалами: Коммерсант-Украина

 

Читайте также по теме