ГолосUA
07:59 24/09/2008

Ющенко зустрівся з американським українцями

Президент України Віктор Ющенко та його дружина пані Катерина Ющенко в рамках робочого візиту до США зустрілися з представниками української громади Сполучених Штатів. 

Про це повідомили в прес-службі Голови держави. /> У своєму виступі Глава держави окреслив зовнішньополітичні пріоритети України, детально зупинився на внутрішньополітичній ситуації в нашій країні. Президент ще раз підтвердив незмінність європейського та євроатлантичного курсу України. 

Віктор Ющенко також наголосив, що розбудова зв’язків з українськими громадами за кордоном є одним із пріоритетів його діяльності як Глави держави та державної політики України загалом. Президент особливо відзначив ті підтримку та допомогу, яку Україна відчуває з боку української громади США, котра є однією з найпотужніших у світі за чисельністю, можливостями та активністю її діяльності. 

Окрім цього Президент висловив особливу подяку українцям США за їхній внесок у справу міжнародного визнання Голодомору 1932-33 років актом геноциду українського народу. Та наголосив, що українська держава активно підтримує діяльність української громади за кордоном. На завершення візиту Віктор Ющенко зробив запис у Книзі почесних гостей Українського інституту Америки та вручив державні нагороди представникам української громади США. 

 

Читайте также по теме