ГолосUA
15:05 27/10/2008

Ющенко зустрівся з президентом Туреччини

 У рамках офіційного візиту Президента України до Туреччини відбулася зустріч Віктора Ющенка з президентом цієї країни Абдуллахом Гюлем. Про це Голос.UA повідомили у прес-службі глави держави. /> Предметом переговорів став комплекс питань співпраці між Україною і Туреччиною на двосторонньому, регіональному і міжнародному рівні. Про це глави держав повідомили під час спільної прес-конференції в Анкарі. 
Президент України переконаний, що насичений порядок денний переговорів став підтвердженням виняткової уваги, яку обидві держави приділяють розвиткові добросусідських взаємин. За його оцінкою, відносини між Україною і Туреччиною набули стратегічного характеру. 
Віктор Ющенко повідомив, що у переговорах увагу було приділено безпековій ситуації, що складається у Чорноморському регіоні. Також йшлося про мотиви, якими керується Україна щодо отримання Плану дій членства у НАТО у грудні цього року. При цьому В.Ющенко наголосив, що з усіх питань безпекової тематики сторони мають спільну точку зору. 
Зі свого боку Президент Туреччини підтвердив, що його країна підтримує політику відкритих дверей НАТО і в цьому зв’язку вважає доречною підтримку всіх кроків, які здійснює Україна щодо приєднання до Альянсу. 
Під час переговорів сторони домовилися про те, що Міністерства освіти обох країн ближчим часом розпочнуть перемовини щодо укладення угоди про взаємне визнання дипломів про вищу освіту і вчених ступенів. Президент Туреччини подякував українській стороні за зусилля у напрямку облаштування кримських татар. 
Віктор Ющенко також запросив Абдуллаха Гюля здійснити візит до України. 

 

Читайте также по теме