ГолосUA
08:57 20/04/2010

З 1 січня 2012 року в Україні має запрацювати єдиний реєстр майна

З 1 січня 2012 року в Україні повинен запрацювати єдиний реєстр майна.

Про це повідомив заступник міністра юстиції України Леонід Єфіменко на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«На сьогодні щоб відчужити об’єкт нерухомості, потрібно звернутися до восьми реєстрів, тобто вісім документів треба знайти. Після запровадження такої системи я звертаюся лише до нотаріуса, до реєстру, де є витяг про реєстрацію права власності на нерухоме майно і що воно на законних підставах знаходиться у продавця і він повністю може ним розпоряджатися», — сказав заступник міністра.

За його словами, закон був прийнятий 11 лютого 2010 року і повинен працювати з 1 січня 2012 року. Передбачається, що все майно в Україні буде реєструватися в одному органі. «Державний реєстр буде у Мін’юсті, адмініструвати його буде підприємство, яке входитиме в управління Мін’юсту, а реєструвати будуть держслужбовці, які мають знаходитися у кожному нотаріаті», — сказав він.

Впровадження єдиного реєстру майна в Україні підтримали і адвокати, адже таке рішення значно ускладнює рейдерські схеми та махінації, пов’язані з майном. «Я вже й не думала, що це колись станеться. Завдяки єдиному реєстру майно, можна сказати, буде захищене, а це було єдиною перешкодою тому, що в Україну не надходили інвестиції. Хто буде інвестувати Україну, якщо його майно не буде захищеним?», — наголосила адвокат Тетяна Монтян.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме