ГолосUA
07:50 02/09/2010

З 10 вересня гроші клієнтів “Укрпромбанку” почне видавати інший банк

Кредитори другої, третьої, четвертої та шостої черги “Укрпромбанку” зможуть з 10 вересня отримати свої гроші в повному розмірі у відділеннях “Златобанку”. Гроші для розрахунку з цими клієнтами у банку, що ліквідується, вже зібрали.

«Загальна сума заборгованості перед цими шістьма чергами становить близько 100 млн. грн. Ці кошти вже акумульовані на нашому накопичувальному рахунку», — сказав помічник ліквідатора “Укрпромбанку” Ігор Власюк.

Реєстри кредиторів “Укрпромбанку”, завірені в НБУ, поки що в “Златобанк” передані не були, але керівництво фінустанови стверджує, що вже до 14 вересня зможе повністю розрахуватися за боргами «Укрпрому». «Думаю, що протягом трьох днів ми зможемо повністю розрахуватися з кредиторами “Укрпромбанку», — спрогнозував заступник голови правління з корпоративного та індивідуального бізнесу Златобанку Леонід Первак.

“Златобанк” представлений далеко не у всіх регіонах, де працював “Укрпромбанк”. Мережа його філій нараховує всього 13 структурних підрозділів. Однак в “Укрпромбанку” в цьому проблеми не бачать. «У цих шести чергах зосереджено небагато клієнтів, і всі вони переважно знаходяться в Києві: це деякі юридичні особи, плюс Фонд гарантування вкладів», — сказав Ігор Власюк.

За те, що “Златобанк” буде розраховуватися з кредиторами “Укрпромбанку”, він не отримає ні копійки. «Комісія, на жаль, не передбачена, тому проводити розрахунки будемо безкоштовно», — сказав Леонід Первак. За його словами, єдина вигода — це підвищення довіри до банку і можливість залучення нових клієнтів.

За матеріалами: Дело />  

Читайте также по теме