ГолосUA
18:15 02/10/2009

З 2010 року молоді українські науковці зможуть стажуватись за кордоном за державні гроші

З 2010 року молоді вчені, які проводять фундаментальні або прикладні наукові дослідження, отримають можливість стажуватися у наукових установах України та за кордоном. Фінансуватимуть стажування вищі навчальні заклади і установи, що направляють молодих вчених, можливе також залучення грантових грошей. Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Міністерства освіти.

Відповідно до Положення, яке прийняв Кабмін, стажуватись за державний кошт зможуть аспіранти, докторанти, наукові та науково-педагогічні працівники віком до 35 років, які на високому рівні проводять власні дослідження.

«До цього не було жодних урядових рішень, які б регулювали процедуру стажувань. Тепер молоді науковці отримують реальний шанс провести оригінальні авторські дослідження на сучасному обладнанні та за новітніми технологіями”, — зазначив директор департаменту науково-технологічного розвитку Віктор Свіженко.

Якщо в Україні не виявиться обладнання для проведення дослідів, науковці зможуть пройти стажування за кордоном, відповідно до міжнародних договорів та у рамках міжнародних програм та проектів, учасником яких є Україна.

 

Читайте также по теме