ГолосUA
12:30 11/08/2008

З дівчатками із Vanco все гаразд

Чотири українські дівчини, які реєстрували компанію “Vanco Prykerchenska”, фактично є підставними особами. Такий висновок можна зробити із пояснень президента компанії Джима Бауна, який сьогодні на прес-конференції у Києві розповів журналістам як відбувалася реєстрація його компанії, та історію з чотирма загадковими дівчатами, на яких було оформлено компанію. 

За його словами, після підписання угоди про розподіл продукції компанія Vanсo International Ltd. була зобов’язана відкрити своє представництво в Україні. Компанію-представника назвали “Vanco Prykerchenska”.  /> Вона видала юридичній фірмі “Chadbourne Park” довіреність, згідно з якою, юристи цієї фірми мали здійснити реєстрацію представництва в Україні. 
Ті, в свою чергу, передали передали обмежену довіреність фірмі “Ernst & Young”. За словами Джима Баума, в обмеженій довіреності фігурували 4 імені. Це були 4 українські дівчини, одна з яких працювала в «Ernst & Young”, а решта були субконтракторами “Ernst & Young”, яких фірма залучає для таких робіт. Фактично, тільки 1 дівчина, з тих трьох субконтрактерів, брала участь у реєстрації в податковій адміністрації.

“Я не уявляю, чому прем’єр-міністр взагалі згадала про цих дівчат, тим більше про можливість перепродажу ліцензії Газпрому. Це якась містика” — здивовано зазначив Джим Баун

Довідка Голосу. 
У 2006 році Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс і уклала в жовтні 2007 р. з Кабінетом Міністрів України Угоду про розділ продукції (УРП), яка видобуватиметься в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря. 
Vanco International передала всі права і обов`язки щодо УРП компанії Vanco Prykerchenska.

25 квітня цього року Мінприроди анулювало ліцензію компанії Vanco Prуckerchenska Ltd. на користування надрами. 

Після цього Vanco почала міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України і заявила, що вважає незаконним анулювання ліцензії. 

12 травня прем`єр Юлія Тимошенко заявила, що Vanco планує продати право на використання надр Чорного моря, можливо, “Газпрому”, та заявила що засновниками “Vanco Prykerchenska” є чотири невідомі дівчини-студентки.  

21 травня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про односторонній вихід з угоди з компанією Vanco про розподіл продукції. 

18 червня Президент України Віктор ЮЩЕНКО своїм Указом зупинив дію розпорядження уряду від 21 травня 2008 року №740-р «Про припинення Угоди між Кабінетом Міністрів України і компанією «Венко Інтернешнл лімітед» про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря».

Читайте также по теме