ГолосUA
16:03 18/11/2009

З епідемії грипу жоден політик не виніс для себе вигоди

З епідемією грипу політикам в Україні не вдалося знайти вигоду для передвиборчої кампанії.

Таку думку висловив політолог Андрій Єрмолаєв в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

“Думаю, всі, в кого є знайомі лікарі, розуміють, що ми маємо справу з епідемією, яка за динамікою схожа на звичайну сезонну, але з однією особливістю — важкими патогенними наслідками. Цілком зрозуміло, що перед виборами навколо цієї теми багато спекуляцій, і проблема полягає не в тому, що сьогодні є епідемія, а в тому, що чітко проявилась недієздатність державної машини, відсутність розумної логістики управління країною”, — наголосив він.

На думку експерта, більшість політиків в Україні намагались використати епідемію на свою користь, але спричинили лише більший спротив та протилежну реакцію.

“Автори сценарію з використання грипу у виборчих кампаніях не врахували одну річ — летальні проблеми, пов’язані з захистом життя, сприймаються людьми не так, як раціоналізовані проблеми. І в цьому плані всі спроби провести політичні кампанії були провалені”, — зауважив експерт, і додав, що жоден з політиків сьогодні не отримав з епідемією зиску для себе.

“Ані ті, хто роздавав гуманітарну допомогу, ані ті, хто виступав з екранів телевізорів, ані ті, хто гримав по столу РНБО, не здобули для себе плюсів, а навпаки — в істериці та спробах провести виборчу кампанію проявили свій цинізм та налаштували людей проти влади в цілому. Тобто люди винуватять не ПР, не БЮТ, не уряд, президента, парламент, а всіх їх разом узятих.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме