ГолосUA
05:36 22/10/2010

З київських кранів поллється зелена вода

 

З 25 жовтня АК "Київенерго" буде проводити спеціальні заходи, спрямовані на виявлення місць витоку води в тепломережах, тому в мережеву воду додадуть органічний барвник флуоресцеїн.

Про це повідомила прес-служба АК "Київенерго".

Згідно з повідомленням, "кольорова" вода допоможе виявити пошкодження в системі теплопостачання. Флуоресцеїн не завдає шкоди здоров'ю людини і навколишньому середовищу. Захід погоджено з санепідемстанцією Києва та райдержадміністраціями.

"Київенерго" раніше вже проводила спеціальні заходи, спрямовані на виявлення місць витоку води в тепломережах за допомогою флуоресцеїну. Зараз спостерігається збільшення обсягів підживлення по ТЕЦ-5 та СТ-1, це свідчить про те, що в деяких невизначених місцях відбувається витік теплоносія. Пофарбована вода дозволить нам побачити раніше "невидимі" ділянки ушкоджень, в першу чергу, в системах бойлерних ", — відзначив технічний директор АК" Київенерго "Олександр Зайцев.

У компанії повідомили, що із-за додавання барвника вода в мережах буде зеленого кольору. У разі ушкоджень вона може потрапити під внутрішньобудинкові мережі, попередили в "Київенерго".

Зони теплових мереж, де будуть проводитися згадані заходи, охоплюють систему теплопостачання житлових масивів Русанівка, Березняки, Теличка, Звіринець, Липки, Чорна гора, Печерськ, центральної частини міста, Теремки-1, Теремки-2, Деміївка (частково), Саперна Слобідка, Первомайський, Чоколівка, Солом'янка, Караваєві Дачі, Лук'янівка (частково), Позняки, Осокорки. У зв'язку з тим, що теплоджерела пов'язані, поява води із зеленим відтінком можливо і в прилеглих житлових масивах.

"Київенерго" просить всіх жителів столиці, керівників підприємств і організацій при виявленні води із зеленим відтінком не використовувати її для приготування їжі, прання і т.д. і повідомити про це за телефоном інформаційно-довідкової служби компанії 1588, 201-58-79 або 201-58-65.

Читайте также по теме