ГолосUA
14:41 20/02/2011

З Лівадійського палацу хочуть зробити заповідник

На базі Лівадійського палацу-музею буде Кримська республіканська установа «Лівадійський історико-архітектурний заповідник».

З відповідною пропозицією виступив республіканський комітет Криму з охорони культурної спадщини та Адміністрація парків-пам'яток загальнодержавного значення «Місхорський», «Лівадійський», «Масандрівський», повідомили в прес-службі Ради міністрів Криму.

Згідно з інформацією, до складу заповідника планується включити території Лівадійського палацу-музею та парку-пам'ятника садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Лівадійський». У цілому площа території заповідника складе практично 37 гектарів.

У свою чергу заступник голови уряду автономії — міністр економічного розвитку Катерина Юрченко доручила Міністерству культури Криму спільно з Рескомом з охорони культурної спадщини підготувати проект постанови Кабінету Міністрів України, в якій розробити план заходів, присвячених святкуванню 100-річчя Лівадійського палацу.

«У цей план необхідно включити заходи, зокрема, приєднання комплексу споруд Лівадійського палацу та парку-пам'ятника «Лівадійський», оскільки це питання вирішується на рівні уряду України. Також необхідно включити питання виділення державних коштів на реставраційні роботи палацу», — зауважила чиновниця.

Читайте также по теме