ГолосUA
10:57 05/11/2008

З перемогою Обами почнеться нова сторінка в історії США — політолог

З перемогою Барака Обами почнеться нова сторінка в історії Сполучених Штатів Америки, де ніколи до цього представник чорношкірого населення не міг сподіватися на обрання президентом/

Про це в інтерв’ю кореспонденту ГолосуUA заявив політолог, директор Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній.

«Очевидно, що з обранням Обами президентом почнеться нова ера лібералізації. Налагоджувати відносини з іншими державами тепер буде легше, недаремно рівень підтримки Обами в Європі ще вищий, ніж в США. Також старі консервативні цінності на цей момент вже не задовольняють інтереси більшості населення Америки», — стверджує він. «Очевидним є те, що перший рік буде «притирочним», не будемо забувати про певну інерцію державної машини, я думаю, що радикальних змін найближчим часом не буде. До реформ Америка повинна ще самодозріти, а яких саме реформ — побачимо пізніше», — переконаний Олесь Доній.

Говорячи про вплив президентських перегонів у США на перебіг міжнародної кризи, Олесь Доній висловив думку, що "не перемога Обами, а завершення президентських виборів, вже позитивно відзначилося на доларі, бо коливання долара було певною мірою пов’язане із виборчим процесом найдорожчої із кампаній у США. На цей момент мені відомі позитивні прогнози фінансових аналітиків щодо зміцнення позиції американської валюти».

Також політолог висловив сподівання, щоідносини США з іншими країнами не зміняться, а те, що переміг не консерватор, а демократ, на його думку, може свідчити про те, що тепер не буде лінійного підходу в зовнішній політиці Америки.

 

Читайте также по теме