ГолосUA
13:29 11/07/2009

З початку дії закону про заборону грального бізнесу правоохоронці викрили 84 нелегальних казино

У результаті вжитих заходів з моменту набрання чинності (з 26.06.2009) Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні" органами внутрішніх справ здійснено перевірку за 1 019 повідомленнями на "гарячу лінію" про незаконну роботу гральних закладів.

Про це повідомили у прес-службі МВС.

У 45 випадках (4,4%) ці повідомлення знайшли своє підтвердження, зокрема в Донецькій і Запорізькій областях – по 13, Миколаївській – 6, Херсонській, Луганській та Київській областях – по 3, Автономній Республіці Крим, Кіровоградській, Хмельницькій, та Черкаській областях – по одному.

Викрито 84 факти нелегальної діяльності гральних закладів, вилучено 1 048 одиниць грального обладнання.

Складено 45 протоколів про адміністративне правопорушення, з яких 32 направлено на розгляд до суду. Судом вже розглянуті чотири адмінпротоколи.

За 10 фактами матеріали надіслані до податкових органів для застосування фінансових санкцій відповідно до статті 3 Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні" (відповідальність за порушення цього закону). Порушено три кримінальні справи за ст. 203 Кримінального кодексу України (зайняття забороненими видами господарської діяльності).

За результатами перевірки кожного повідомлення інформується Міністерство праці та соціальної політики України.

Забезпечення виконання Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» перебуває на особистому контролі Міністра внутрішніх справ.

 

Читайте также по теме