ГолосUA
18:26 05/05/2010

З початку року на Луганщині зафіксували 137 фактів хабарництва

З початку цього року підрозділи держслужби боротьби з економічною злочинністю Управління Міністерства внутрішніх справ України в Луганській області виявили й задокументували 137 фактів хабарництва й корупції.

Про це повідомила прес-служба відомства.

У поле зору цієї служби потрапив завідувач ветеринарної лікувальної установи одного з районів, який регулярно брав хабарі. Під час проведення оперативних заходів його вдалося затримати в службовому кабінеті в момент одержання хабара. При обшуку з його робочого столу правоохоронці вилучили 750 гривень, отримані від приватного підприємця за надання ветеринарної довідки й дозволу на торгівлю м’ясними виробами. Стосовно посадовця прокуратурою району порушено кримінальну справу.

Співробітники міліції в результаті проведення оперативних заходів задокументували аналогічний факт, що мав місце в одному з міст області. Фігурантом, який займався вимаганням хабарів від своїх відвідувачів цього разу виявився заступник головного лікаря санітарно-епідеміологічної служби. Йог затроимали на місці злочину при одержанні хабара в сумі 600 гривень від приватного підприємця за узгодження розташування об’єкта виїзної торгівлі. Місцева прокуратура щодо керівника санстанції порушила кримінальну справу.

Нечистим на руку виявився державний виконавець відділення державної виконавчої служби районного управління юстиції одного з райцентрів Луганщини, який захотів півтори тисячі гривень від місцевого мешканця за видачу довідки про відсутність адміністративних штрафів. Але скористатися грошима йому не пощастило, оскільки через хвилину після того, як мічені гроші опинилися в його кишені, до службового кабінету увійшли оперативники Сліжби по боротьбі з економічною злочинністю, які надягли наручники на посадовця й провели всі заходи щодо документування цього злочину.

Підтвердилася також інформація щодо злочинної діяльності начальника державної інспекції технічного огляду в одному з міст області. Розмір хабара, який він одержав від місцевого жителя за постановку на облік трактора ЮЗ-6, склав 1600 гривень. Усі заходи щодо викриття чиновника в скоєнні тяжкого злочину були проведені з використанням аудіо- й відеотехніки. Стосовно нього прокуратура порушила кримінальну справу. />  

Читайте также по теме