ГолосUA
16:37 21/06/2010

З початку року підприємства теплокомуненерго зазнали збитків на 811 мільйонів гривень

Підприємства теплокомуненерго з початку 2010 року зазнали збитків на 811 мільйонів гривень. Їх фінансовий стан залишається незадовільним.

Про це повідомив міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

«На сьогоднішній день фінансовий стан підприємств ЖКГ є вкрай незадовільним. З початку року ми зазнали збитків на 811 мільйонів, не кажучи вже про борги та кредитні заборгованості», — сказав він.

Зокрема, за словами міністра, станом на 18 червня кредиторська заборгованість підприємств ЖКГ складає 700 млн. грн. «Дебіторська заборгованість складає 13,1 млрд. грн.», — сказав він.

Водночас, за словами Ю. Хіврича, з 1 жовтня 2009 по 18 червня 2010 року підприємства теплокомуненерго заборгували 2,7 млрд. грн. за спожитий газ. «Рівень оплати теплоенергетиками вартості спожитого природного газу складає лише 72%. Сума боргу за цей час — 2,7 млрд. грн. Найбільша заборгованість спостерігається на Закарпатті — 38% несплати. Також велика заборгованість у підприємств Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Луганської та Одеської областей», — сказав він.

Міністр повідомив, що заборгованість бюджетних установ перед комунальними підприємствами складає 360 млн. грн., ще 700 млн. грн. складає заборгованість місцевих бюджетів. «Цю заборгованість, за дорученням першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва, необхідно погасити до 1 вересня поточного року», — сказав Ю. Хіврич.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме