ГолосUA
11:28 08/04/2009

З початку року у сфері інтелектуальної власності викрито 376 злочинів

З початку 2009 року Департаментом Державної служби по боротьбі з економічними злочинами викрито 376 злочинів у сфері порушення прав інтелектуальної власності. З них 169 справ уже направлено до судів.

Про це на прес-конференції заявив керівник підрозділу департаменту Євген Рудик, повідомив кореспондент ГолосUA.

За словами Євгена Рудика, за перший квартал 2009 року було складено близько 1200 адміністративних протоколів за фактом порушень прав інтелектуальної власності та незаконного розповсюдження аудіо- та відеоматеріалів на компакт-дисках. «З початку року ми вилучили у правопорушників понад 330 тис. одиниць контрафактної продукції на загальну суму близько 4 млн. грн.», — наголосив він.

Керівник підрозділу повідомив, що найбільш поширеним видом правопорушень у сфері інтелектуальної власності в Україні є порушення авторських прав на ринку комп’ютерного програмного забезпечення. «Порушення представлені у трьох формах: по-перше, це незаконне відтворення і розповсюдження програмної продукції на українському ринку, по-друге, це інсталяція програмного забезпечення на комп’ютерній техніці, яка потім реалізується у торгових мережах, і по-третє — це використання неліцензійного програмного забезпечення під час здійсненні господарської діяльності, серед них найбільш поширені — операційні системи та програми для бухгалтерського обліку», — додав Євген Рудик. 

Читайте также по теме