ГолосUA
12:26 15/01/2011

З початку зими “Київавтодор” вивіз зі столиці майже 60 тисяч тонн снігу

З початку зими “Київавтодор” вивіз зі столиці майже 60 тисяч тонн снігу.

Про це повідомив генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Георгій Глінський, передала прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Він зазначив також, що з початку зими шляхово-експлуатаційні підприємства столиці витратили понад 19 тис. тонн технічної солі, 563 тонни фрикційних матеріалів, більш ніж 5 тис. тонн піско-соляної суміші. Сьогодні залишок посипальних матеріалів складає: 17,4 тис. тонн технічної солі; 2,2 тис. тонн фрикційних матеріалів та майже 5,5 тис. тонн піско-соляної суміші. Запаси посипальних матеріалів служб столичного автодору постійно поповнюються.

З початку зими, з словами чиновника, в цілодобовому режимі на автошляхах та вулицях Києва щодня працює від 298 до 390 одиниць спеціальної дорожньої та допоміжної техніки. У період снігопадів у двозмінному режимі працювало 87 додаткових одиниць важкої дорожньої техніки, залученої з інших підприємств.

Нагадаємо, у грудні 2010 року для шляхово-експлуатаційних підприємств КК «Київавтодор» придбала 73 одиниці техніки на суму 41,7 млн. грн., із них 62 одиниці техніки для роботи в зимовий період. Наразі усі 62 нові машини прибирають вулиці міста.

Разом з тим, Г. Глінський наголосив, що більше половини техніки, яка знаходиться на балансі комунальних підприємств «Київавтодору», відпрацювала свій моторесурс та технічно застаріла, тому необхідно постійно оновлювати парку машин (щорічно від 20 до 25%).

Директор комунальної корпорації також зауважив, що на ручному прибиранні щодня працює від 300 до 700 осіб та від 100 до 300 осіб – щоночі.

Сніг з вулиць міста вивозиться цілодобово — станом на 10 січня вивезено вже 59,7 тис. тонн. Першочергово сніг вивозиться з центральної частини та головних вулиць міста, із зупинок громадського транспорту, з тротуарів біля підземних пішохідних переходів. Вивезений сніг складується на спеціально відведених майданчиках.

Читайте также по теме