ГолосUA
16:53 27/01/2010

З початку зими на очищення доріг Києва витратили близько 34 тис. тонн посипкових матеріалів

З початку зимового сезону КК "Київавтодор" для очищення доріг було витрачено 21,4 тис. тонн солі, 2,2 тис. тонн фрикційних матеріалів та 10,3 тис. тонн піско-соляної суміші.

Про це розповів начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Віталій Пшеничний, повідомили в прес-службі КМДА.

За його даними, щоденно корпорацією залучається 250-260 одиниць снігоприбиральної техніки, що дає змогу забезпечити безперебійну роботу громадського транспорту.

Крім того, для прискорення проведення робіт з вивезення снігу залучено техніку ВАТ "СУППР", ХК "Київміськбуд" та інших установ, організацій і підприємств міста. За допомогою цих ресурсів з міста вже вивезено близько 7 тис. тонн снігу.

За інформацією Головного управління з питань надзвичайних ситуацій, за весь період ускладнення погодних умов Головним управлінням контролю за благоустроєм міста було надано тільки 236 приписів на 10 районів міста щодо незадовільного стану прибирання територій від снігу та 26 приписів невивезення сміття, що і призвело до безконтрольності роботи та незадовільного стану очищення територій міста від снігу та сміття.

Натомість силами КО "Київзеленбуд" та Комунальної аварійно-рятувальної служби "Київська служба порятунку" вже прибрано 3 тис. 366 пошкоджених дерев із 4 тис. 370.

За період надзвичайних погодних умов КП "Київміськсвітло" було зафіксовано 873 обривів мереж зовнішнього освітлення. Враховуючи ці дані, за дорученням Київського міського голови з міського бюджету виділено 1 млн грн для придбання необхідних матеріалів (опор, кабелю, арматури кріплення, паливно-мастильних матеріалів та матеріалів монтажу мереж).

Відновлення мереж зовнішнього освітлення планується завершити найближчим часом.

 

Читайте также по теме